အာလူးအေနေတာ္ ၈လံုး
Gee (မခမ္း) တဇြန္းဆား အနည္းငယ္
ၾကက္ဥ ႏွစ္လံုး (အႏွစ္နဲ႔ အကာခြဲထားပါ)
ဆီ
အာလူးေတြကုိ ျပဳတ္လုိက္ပါတယ္။
ျပဳတ္ထားတုန္း
ခြဲထားတဲ့ ၾကက္ဥအကာကုိ ခေလာက္ထားပါ။
အာလူးက်က္ၿပီဆုိ
အခြံႏႊာၿပီး ေျခ ပါ။
ေျချပီးရင္ မခမ္း၊
ဆားနဲ႔ ၾကက္ဥအႏွစ္ကုိထည့္ပါ။ ၿပီးေတာ့ ေရာနယ္လုိက္ပါ။
ဆီပူေအာင္တည္ၿပီးလုိ႔ ဆီက်က္ရင္
နယ္ထားတဲ့ အာလူးအေရာကုိ စိတ္ႀကိဳက္ အရြယ္ေတာ္ ေလးေတြလုပ္ၿပီး ခေလာက္ထားတဲ့ ၾကက္ဥအကာထဲ
ႏွစ္လုိက္ပါ။
ၿပီးရင္ ဒယ္အုိးထဲထည့္ၿပီး
ေၾကာ္လုိ႔ရပါၿပီ။ တေယာက္ႏွစ္ခုႏွုန္းဆုိ ငါးေယာက္စားလုိ႔ရပါတယ္။
ဒါက တတ္ႏုိင္သေရြ႕
ခ်ဳံ႕ထားတဲ့ အာလူးကတ္တလတ္ လုပ္နည္းပါ။ အပ်င္းနည္း လို႔ လဲ ေထာပနာ ျပဳၾကပါတယ္။
ကုိယ့္ေမေမလုပ္တဲ့
ကတ္တလတ္က အသားပါပါတယ္။ အမဲသားပါ။ ေတာက္ေတာက္စင္းထားတဲ့ အမဲသားကုိ ၾကက္သြန္ျဖဴ နီ ျငဳပ္သီးမွဳန္႔
ဆႏြင္း ဆီ နဲ႔ ဆီသတ္ၿပီး ခြက္ထဲလွယ္ထည့္ပါတယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴ အတုံးလုိက္လွီးထားတာ ကုိ
အစိမ္းလုိက္ထည့္ၿပီး ေရာလုိက္ပါတယ္။ အာလူးအေရာကုိ လက္ထဲမွာ ျပားထားၿပီး နည္းနည္းေလး
ခြက္ေအာင္လုပ္၊ ၿပီးေတာ့ အသားေရာကုိထည့္ၿပီး ထာပနာလုိက္ပါတယ္။ ၿပီးရင္ ၾကက္ဥ အကာထဲထည့္ၿပီး ေၾကာ္လုိက္ရင္ အေမလုပ္တဲ့ ကတ္တလတ္ရပါတယ္။ အေမက မခမ္း မထည့္ပါဘူး။ ဒီနည္းက ေရးေတာ့သာ
ျမန္တာပါ။ လုပ္ရတာ သိပ္လက္ဝင္ပါတယ္။ အသား ထာပနာထားေတာ့
ကတ္တလတ္ အလံုးႀကီးက ႀကီးသြားေရာ။ အဲ့ဒီေတာ့ ေၾကာ္ရတာ ၾကာပါတယ္။ ထာပနာထားတာ ပြင့္ဖုိ႔လည္း
လြယ္ေတာ့ သိပ္ရွုပ္တယ္။ တကယ္ေတာ့ အေမ့ဒီဟင္းခ်က္ရင္ ကုိယ္က အလယ္သားေတြ အကုန္ဖယ္ၿပီး
အာလူးပဲစားတာ။
အဲဒီေတာ့ ကုိယ္လုပ္တဲ့ကတ္တလတ္က
ကုိယ္ႀကိဳက္တဲ့ အာလူးပဲပါေတာ့တာေပါ့။ မခမ္းကလည္း ကုိယ့္ဟာကုိယ္ ႀကိဳက္လုိ႔ထည့္တာ။ ၾကက္ဥ
အကာနဲ႔ အျပင္က မံတာက အာလူးအစေလးေတြ ဖြာမထြက္ဘဲ သပ္သပ္ရပ္ရပ္ေလးလည္းျဖစ္ ေၾကာ္တဲ့သူအတြက္လည္း
အလုပ္မရွုပ္ေတာ့ေအာင္လုိ႔ပါ။ ေၾကာ္တဲ့အခါလည္း လက္မွာ ကပ္မက်န္ခဲ့ေတာ့ဘူးေပါ့။ ေရာနယ္တဲ့အထဲ
အကာထည့္နယ္ရင္ၾကေတာ့ အာလူးက မေစးေတာ့ပဲ ျပားျပားေလးလုပ္လုိ႔မရေတာ့ပါဘူး၊ အလံုးေလးလည္း မရပါဘူး။ ေရာနယ္ရင္
အႏွစ္ပဲ ထည့္ရမွာပါ။ ေရႊဝါေရာင္သန္းလာရင္ေတာ့ ဆယ္လုိ႔ရပါၿပီ။
အာလူးေျခတာမွာ တခ်ဳိ႕က ေထာင္းပါတယ္။ ကုိယ္လဲ အစက ေထာင္းပါတယ္။ တေန႔ အေဒၚတေယာက္အိမ္လာတုန္း အိမ္မွာ ကတ္တလတ္လုပ္စားတာနဲ႔ႀကံဳေတာ့ သူသင္ေပးသြားတဲ့နည္းနဲ႔လုပ္တာ အင္မတန္လူသက္သာသြားပါတယ္။ အာလူးေထာင္းရင္ အားသိပ္စုိက္ရတယ္။ အေဒၚကေတာ့ အာလူးေလး ဘယ္လက္ေပၚတင္ၿပီး ခရင္းပက္လက္နဲ႔ အာလူးကုိ ဘယ္ညာျခစ္လုိက္ေတာ့ ေထာင္းစရာမလုိေတာ့ပဲ ေၾကမြေနတဲ့အာလူးေတြရလာပါတယ္။ ေအာက္က လင့္ကေတာ့ လက္ေပၚတင္ေျခတာေတာ့မဟုတ္ပါဘူး။ ဒါေပမယ့္ ခက္ရင္းနဲ႔ေတာ့ ေျချပထားတာပါ။
ကုိယ္လုပ္တဲ့ ကတ္တလတ္က
မခမ္းမ်ားသြားလုိ႔ ေတာ္ေတာ္ေပ်ာ့ၿပဲသြားပါတယ္။ ေၾကာ္မရေအာင္ မျဖစ္သြားတာ ေတာ္ေသးတယ္။
စားေတာ့လည္း အီစိမ့္အစ္သြားေရာ။ ထမင္းနဲ႔စားဖုိ႔ဆုိ မခမ္း မထည့္တာ ေကာင္းပါလိမ့္မယ္။
အနံ႕ႀကိဳက္ရင္ေတာ့ ပါေလကာေလး ထည့္တာပဲ ေကာင္းပါလိမ့္မယ္။
ကုိယ္က ေဂ်းမ်ားတယ္။
မခမ္းဆုိ ကုိယ့္ၿမိဳ႕က မခမ္းမွ မခမ္းထင္တာ။ ရန္ကုန္မွာ ေနတုန္းက ရန္ကုန္ကေရာင္းတဲ့ မခမ္း
ဘယ္ေတာ့မွ မဝယ္ဘူး။ မယံုတာလဲပါတာေပါ့ေလ။ ၿမိဳ႕လူႀကံဳရွိမွ မွာတာ။ ဒီေရာက္လာေတာ့လည္း
အာလူးသာ ဝယ္ထားတာ လုပ္မစားျဖစ္ေသးဘူး။ တေန႔ကေတာ့ သူငယ္ခ်င္းတေယာက္က လစ္တဲလ္အင္းဒိယ
သြားမယ္ လုိက္မလားဆုိလုိ႔ လုိက္ျဖစ္သြားရင္ မခမ္း ေတြ႔တာနဲ႔ အိမ္ေခၚလာလုိက္တာ။ တနဂၤေႏြမွာ
ဘုရားေက်ာင္းတက္ရင္း အမ်ဳိးေတြအကုန္ဆံုမွာဆုိေတာ့ သူတုိ႔ပါစားရေအာင္ လုပ္ျဖစ္သြားတယ္။
ေခၚေနၾကက အာလူးကတ္တလိပ္ဆုိေတာ့
ဖဘမွာ ဒါတ္ပံုတင္ေတာ့ ဒါဘာလဲလုိ႔ လာေမးတဲ့ မေလးသူငယ္ခ်င္းကုိ ရွင္းျပဖုိ႔ရာ ဂူဂဲတာ
ဘယ္လုိမွ ဂဲ မရဘူး။ ဘယ္ရပါ့မလဲ potato catlate ေတြေရာ catalate ေတြေရာ နဲ႔သြားရွာတာကုိး။
ေနာက္မွ ဂူဂဲလည္း သနားလာလုိ႔နဲ႕တူတယ္ potato cutlet လုိ႔အႀကံေပးရွာတယ္။ အဲ့ဒီအတိုင္းလုိက္ရွာေတာ့ မွ အဆင္ေျပသြားတယ္။ အဲ့ဒါေၾကာင့္ မွတ္မိေနေအာင္ ကတ္တလတ္လုပ္ထားတာ။
ဒါေပမယ့္ ကုိယ့္ဖာသာကုိယ္ ဖတ္တာေတာင္ ကန္႔လန္႔ႀကီး။
လာဖတ္တယ္...။
ReplyDeleteမခမ္းဆိုတဲ့အေခၚက ျပံဳၚမိေစတယ္..။
ျမိဳ႕ကုိသတိယသြားလို႔ေနမွာ..။
ေပါက္